Gent

Gent en zijn beroemde drie torens: Sint-Niklaas, belfort, Sint-Baafs

Tijdens de busrit zien we het Miljoenenkwartier, het Sint-Pietersstation en de lanen in de buurt met Art Nouveau en Art Décogevels, het Sint-Pietersplein met de Sint-Pieterskerk en de Vooruit, het gebouw van de socialistische vakbond. 

Gent is zowel historisch als eigentijds en wordt door twee rivieren en een aantal kanalen doorkruist. Daarop worden 30 minuten durende stadrondvaarten aangeboden. Als voorbereiding op een wereldtentoonstelling die in 1913 in Gent georganiseerd werd, heeft men onder andere het 1000-jaar oude Gravensteen en vele andere pleinen en gebouwen gerenoveerd.

Tijdens de wandeling in het stadscentrum ontdekken we de schoonheid en de verhalen van de pitoreske straten en kanalen. We starten aan het Woodrow Wilson Plein en ontdekken het historische Gent: het Gerard de Duivelsteen, de Sint-Baafskathedraal met het Lam Gods van Jan Van Eyck. We komen aan het Belfort, het Stadhuis, de Vrijdagsmarkt, het Patershol en de oude Vismarkt voorbij. Het mooiste hoekje is de Oude Haven met de Sint-Michielskerk en het uitzicht op de drie beroemde torens: van de Sint-Niklaaskerk, het Belfort en de Sint-Baafskatherdraal.

Klik hier voor een voorstel op maat of stuur me een e-mail.

Gentse skyline

de Graslei

het Gravensteen

het gildenhuis van de metselaars

de Achtersikkel

Het Huis van Alijn