Brussel kan je op verschillende manieren ontdekken. De voorgestelde wandelingen duren telkens telkens tussen twee en een half en drie uur. Er kan vanzelfsprekend een pauze ingelast worden. Rondleidingen volledig op maat zijn ook mogelijk. Deze rondleidingen zijn voor groepen tussen 15 en 25 personen

Klik hier voor een voorstel op maat of stuur me een e-mail.

Brussel Vijfhoek: de Bovenstad; de Benedenstad; de Marollende Compostelaroute

Buiten de Vijfhoek: de Europese WijkSint-Gillis

 • Brussel Vijfhoek - de Bovenstad

  Vanop het Poelaertplein hebben we een prachtig uitzicht over Brussel: links zien we de CERIA toren in Anderlecht en rechts zien we het Atomium op de Heizel. We verkennen de hele bovenstad tot aan de Kruidtuin.

 • Brussel Vijfhoek - de Benedenstad

  Om de Brusselse benedenstad te ontdekken starten we aan het Centraal Station en gaan via de Grote Markt, Manneken Pis, de Sint-Jakobswijk, de terasjes bij Sint-Goriks en de Dansaertwijk naar de Vismarkt.

 • Brussel Vijfhoek - de Marollen

  De Marollen is de historische volkse wijk van Brussel. De naam is afgeleid van het klooster van de Zusters Maricollen. De wandeling start aan het Centraal Station en eindigt aan de Hallepoort.

 • Brussel Vijfhoek - de Compostelaroute

  Op deze wandeling, van het Madouplein tot de Hallepoort, wordt u begeleid door een vijftigtal bronzen Jacobsschelpen. Aan de OLV kerk van Goede Bijstand moesten de pelgrims kiezen: richting Hallepoort of richting Anderlecht.

 • Brussel - de Europese Wijk

  Deze wandeling start aan het Centraal Station vanwaar we de metro nemen naar metrostation Maalbeek. We doorkruisen de Europese wijk die omgeven wordt door drie parken: Leopoldpark, Squares en Jubelpark.

 • Sint-Gillis

  Deze wandeling start aan het drukke Zuidstation en eindigt aan het gezellige Sint-Gillis Voorplein. Op onze route liggen drie parken, en we komen aan talloze imposante gebouwen voorbij. Het hoogste punt is Hoogte Honderd.